Praktijk Verliesbegeleiding Den Bosch & Veghel

Vanaf 1 maart 2017 ga ik met mijn praktijk – naast Veghel – ook vanuit Den Bosch werken. Ik wil graag samenwerken met andere praktijken om op die manier mijn cliënten nog beter van dienst te zijn. Soms is er meer nodig om, naast het verdriet om de ingrijpende gebeurtenis binnen het gezin, te begeleiden. Wat is er fijner als er binnen hetzelfde gebouw bijvoorbeeld ook een huisarts,fysiotherapeut of psycholoog aanwezig is, waardoor verwijzingen of collegiaal overleg binnen dezelfde disciplines mogelijk zijn. Waarom dan naar den Bosch? Persoonlijk had ik al eerder in den Bosch mijn werkzaamheden,  als School Maatschappelijk werker en opvoedingsondersteuning. Ik wil graag mijn netwerk uitbreiden, mensen ontmoeten, waarvan ik kan leren en waarbij ik mijn kennis kan overdragen.

Natuurlijk verandert er in mijn praktijk in Veghel niets, mijn passie voor dit vak hangt niet af van de plek waar ik het aanbied. De eerste vijf jaar (2003-2007) in het tuinhuis, daarna in mijn prachtige ruimte  aan huis waar ik met veel plezier werk. Vanaf nu dus ook iedere dinsdag vanuit Medisch Centrum, Den Bosch Oost,aan de van Broeckhovenlaan 6.
Mijn ruimte aan de Keslaerstraat 49 is op dinsdag te huur. Heb je interesse? Neem dan contact met me op.

Wie ben ik?
Mijn naam is Tineke van Asseldonk. Toen ik tien jaar oud was overleed mijn moeder. Thuis werd hier nauwelijks over gepraat en ook bij vriendinnen durfde ik dat niet. Ik was bang een uitzondering te zijn. Vaak was ik eenzaam en alleen in mijn verdriet.

Deze ervaringen uit mijn jeugd hebben meegespeeld bij mijn keuze voor HBO pedagogiek en mijn specialisatie in rouw- en verliesbegeleiding. Als specialisatie heb ik onder andere de trainingen Creatieve middelen in de rouwbegeleiding en Kunstzinnig counselen kinderen, jongeren en hun ouders  succesvol afgerond. Voor ondersteuning van gezinnen  heb ik het certificaat voor de Triple-P , een gerichte opvoedingsmethode en heb ik verschillende trainingen gevolgd voor het werken binnen gezinssystemen.

Na mijn opleiding heb ik veel werkervaring opgedaan met pedagogische ondersteuning van kinderen en jongeren o.a. als maatschappelijk werker.In 2003 opende ik Praktijk Verliesbegeleiding en met veel betrokkenheid begeleid ik kinderen, jongeren en jongvolwassenen die nu met verlies in aanraking komen. Ik werk met verschillende methodieken zoals gesprekken, creatieve middelen en de gezinssystematiek.

Tot slot zet ik me in voor Colt (Cambodian Organization for Living en Training). Een weeshuis in Phnom Penh dat ik na een bijzondere periode in Cambodja een warm hart toedraag.

Tineke