Rouwbegeleiding

Door het overlijden van een dierbare kan het zijn dat je uit balans raakt. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt er gekeken naar je persoonlijkheid, ontwikkelingsfase en hulpvraag. Op basis daarvan wordt in overleg bepaald welke begeleidingsvorm het beste is.

Individuele begeleiding voor kinderen en jongvolwassenen
Of je nu kind, tiener of jongvolwassen bent er wordt gewerkt op een manier die bij je past. Hierbij worden verschillende methodieken, zoals creatieve middelen en praten, ingezet met de intentie om je te helpen zelf de draad weer op te pakken. Ook leer je om te gaan met de nieuwe situatie. Na vier sessies van 50 minuten vindt er een voortgangsgesprek plaats om te kijken of verdere ondersteuning gewenst is. Dit kan door een vervolg te geven aan de individuele begeleiding, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals groeps- of gezinsbegeleiding.

Individuele begeleiding voor volwassenen
Als het verdriet zo heftig is dat je niet meer verder kunt. Of op het moment dat je vastloopt en last krijgt van lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en spanningen. Als een dierbare recentelijk is overleden zal je hulpvraag anders zijn dan dat het al wat langer geleden is. De begeleiding past bij jouw vraag met als doel ondersteuning, duidelijkheid en inzicht te geven. Naast het individuele proces kijken we naar het systeem van herkomst en je overleveringsmechanismes. Zodat je de balans terugvindt en weer verder kunt.

Groepsbegeleiding
De kracht van lotgenotencontact is het herkennen en erkennen van het verlies. In het begin is het spannend om je verhaal te vertellen in een groep, maar al snel zul je ervaren dat het fijn is om lotgenoten te ontmoeten. Ze luisteren en leren van elkaars verhaal. Tijdens de bijeenkomsten leer je om te gaan met het verdriet in relatie met je levensfase.

1. Lotgenotengroep 8 t/m 12 jaar of 12 t/m 16 jaar
2. Jongvolwassen vanaf 18 jaar
3. Partnerverliesgroep met thuiswonende kinderen

Voor informatie of aanmelden, neem contact op met Tineke van Asseldonk